Op zoek naar een vertaalbureau?

Op zoek naar een betrouwbaar vertaalbureau? Hier zijn 8 handige tips!

U bent op zoek naar een vertaalbureau? Wij hebben een aantal belangrijke tips voor u samengesteld om de zoektocht naar een betrouwbaar vertaalbureau iets makkelijker te maken.

Tip 1: Native speaker

Een cruciaal criterium voor een goede vertaling is dat de doeltaal van de vertaling ook de moedertaal van de vertaler is.

Tip 2: Taalkundige kennis

Vertaalwerk is vakwerk! Daarom is het belangrijk dat de vertalingen worden uitgevoerd door een goede opgeleide, native speaker vertaler.

Tip 3: Specialisatie

Een vertaler met kennis van de branche is thuis in de specifieke terminologie van de te vertalen context. Zo weet u zeker dat de vertalingen ook professioneel op een hoog niveau zijn.

Tip 4: Kennis van de cultuur

Het is belangrijk dat de vertaler uitstekende kennis heeft van de plaatselijke cultuur en bij de vertalingen rekening houdt met de culturele achtergrond van de doelgroep.

Tip 5: Nauwkeurigheid

Een goede vertaler leest uw brontekst grondig en neemt bij vragen contact met u op. Hij neemt zijn werk heel serieus en denkt met u mee.

Tip 6: Revisie

Wij raden u aan te kiezen voor een vertaalbureau waar de vertalingen door een tweede native speaker worden gecontroleerd.

Tip 7: Het resultaat

Het resultaat moet zijn dat uw brontekst in de juiste tone of voice is vertaald, prettig te lezen is en perfect past bij uw doelgroep. En natuurlijk dient de vertaling foutloos te zijn.

Tip 8: Service

Persoonlijk contact, goede communicatie, duidelijke afspraken en een prettige samenwerking. Bij het door u gekozen vertaalbureau moeten deze criteria hoog in het vaandel staan.