Spreek de taal van je klanten

Spreek de taal van je klanten

Wie kent het niet, het vraagteken boven uw hoofd als u in het Duits de woordjes ‘zu’, ‘zum’, ‘zur’, ‘der’, ‘die’, ‘das’, ‘dem’, ‘den’ en ‘dessen’ moet gebruiken? Hoe zit het eigenlijk met ‘Sie’ of ‘du’? De wereld groeit steeds dichter naar elkaar toe en wie de taal van zijn klanten spreekt, heeft een beslissende voorsprong op zijn concurrenten.

Kennis van de taal van belangrijke zakenpartners is al lang niet meer alleen voor grote bedrijven een probleem. Ook kleine en middelgrote bedrijven in Nederland hebben steeds vaker te maken met Duitse bedrijven of Duitse klanten. Of het nu gaat om klantenservice via e-mail, op beurzen of bij zakelijke bijeenkomsten, als je met je Duitse klanten in hun moedertaal kunt praten, creëer je vertrouwen en voelt de klant zich begrepen. Vertrouwen en goede communicatie vormen een zeer belangrijke basis voor een succesvolle zakenrelatie.

Met een taalcursus Duits kun je je werknemers taalvaardig maken. Daarnaast leren ze over belangrijke culturele verschillen waar je rekening mee moet houden tijdens zakelijke gesprekken. Zo hebben wij enkele medewerkers van Drinkwaard Marine een taalcursus Duits gegeven. Hierdoor waren zij goed voorbereid op de zakelijke gesprekken in het Duits die zij voerden op een belangrijke beurs in Duitsland.

Drinkwaard Marine is opgericht in 1961. De eerste jaren stonden in het teken van het mariniseren en reviseren van scheepsmotoren. De afgelopen 30 jaar is de focus verlegd naar het verkopen en installeren van nieuwe scheepsmotoren, evenals het onderhouden van vele merken scheepsmotoren en alle aanverwante producten. Inmiddels is Drinkwaard Marine uitgegroeid tot één van de grootste partijen van Nederland binnen de pleziervaart en kleine beroepsvaart. Ook is Drinkwaard Marine exclusief importeur van ePropulsion en distributeur van Craftsman Marine.

Heeft u binnenkort ook een beurs in Duitsland, of merkt u dat er steeds meer behoefte is aan communicatie in bijvoorbeeld het Duits of Engels? Vraag dan bij ons vrijblijvend een offerte aan voor een taalcursus.